Câți dintre noi se pot lăuda cu faptul că au auzit „contestă procesul!”?
În condițiile mediului de afaceri din prezent care presupune luarea rapidă a deciziilor, un volum mai mare de muncă și o presiune constantă pentru a realiza totul mai rapid, auto-mulțumirea sau complacerea poate fi cel mai mare dușman al unei companii.
În cadrul unui interviu un candidat a primit o recomandare plină de înțelepciune din partea Vice Președintelui:

Acest sfat subliniază un principiu important și critic pentru menținerea avantajului competitiv.
Contestă procesul!
„A contesta procesul” înseamnă să pui la îndoială în mod continuu metodele de lucru existente, să explorezi idei noi și să fii deschis spre inovare, mai ales spre inovarea proceselor.
Când angajații de pe toate nivelurile se simt încurajați să vorbească și sunt ascultați, atunci ei împing limitele posibilului, fapt care conduce la îmbunătățirea eficienței, calității și performanței la modul general.
Companiile care devin prea confortabile cu o anumită stare riscă să rămână in urmă și să fie depășite de alte companii. Competiția caută și exploatează în mod activ oportunități noi. O cultură care încurajează și susține curiozitatea, asigură companiei agilitate, capacitatea de adaptare rapidă la schimbările pieței și capacitatea de a inova.
Contestă procesul!
Pentru a prospera organizațiile trebuie să își incurajeze și să împuternicească angajații să gândească critic și să își pună întrebarea în mod continuu daca există alte modalități de a realiza o anumită sarcină sau un anumit proces. Este important ca echipa de management (low, middle, top, nivel C ) să încurajeze echipele să analizeze fluxurile de lucru, să monitorizeze și să măsoare performanța proceselor, să propună îmbunătățiri și să experimenteze abordări noi.
La urma urmei, drumul spre excelență stă în a căuta în mod continuu alte metode și modalități de lucru.

„ Contestarea proceselor” este esențială pentru a conduce progresul în afaceri. Îmbrățișând provocarea și prin împuternicirea echipelor, compania își asigură sau chiar îmbunătățește poziția în piață.
Vă întrebați, probabil, ce s-a întâmplat cu candidatul. A acceptat oferta, iar când am întrebat ce a cântărit cel mai mult în luarea deciziei a spus că a fost faptul că un manager de un nivel foarte înalt l-a încurajat sa pună la îndoială procesele existente. In cele mai multe cazuri, cănd esti nou angajat, ți se cere să înveți procesele așa cum sunt și abia apoi să le îmbunătățesti.
Însă, odată ce ai devenit parte dintr-un proces defect este mai greu să vezi ineficiența și ai nevoie de o vizualizare externă proaspătă.